Hotellit
- pääkaupunkiseutu
- muu Suomi

Ostoksille
Kaupungit ja kunnat

Matkailupalvelut:
Etelä-Suomi
Kymenlaakso
Etelä-Karjala
Savo

Elämysmatkailu
Kalastus

Loma-asunnot
Lomakeskukset

Myytävät kiinteistöt
Myytävät tontit
Myytävät
liikeyritykset

Vuokrattavat
liiketilat


Rakentaminen

Lakiasiat
Palveluja yrityksille

Töitä tarjolla
Yhteystiedot
Mediatiedot


 

MINULLAKO HIIVASYNDROOMA

   

Onko sinulla kiusallisia ja kivuliaita ilmavaivoja, turvottaako tai kuriseeko vatsa?

   

Oletko tullut ajatelleeksi, että ihmisen iholla, limakalvoilla ja ruuansulatuskanavassa elää lukemattomia erilaisia mikroobeja, bakteereita ja hiivoja. Vaikka ne yksisoluisina yksilöinä ovat niin pieniä, ettei niitä silmällä erota, on niillä kuitenkin joukkovoimaa, mikä voi saada ihmisen sairastumaan ja voimaan huonosti.

Yksi näistä kiusankappaleista on Candia Albicans hiiva, jota esiintyy normaalisti iholla sekä suun, sukupuolielinten ja peräsuolen limakalvoilla. Se kykenee kulkeutumaan verenkiertoon ja sen kautta myös muualle ruuansulatuskanavaan, sisäelimiin, ja jopa sydämeen.

Yleensä Candidan läsnäoloa ei huomaa eikä se aiheuta ongelmia. Candida hiiva voi kuitenkin muuttua kontrolloimattomasti lisääntyväksi infektion aiheuttajaksi, mikäli olosuhteet elimistössä muuttuvat sen kasvua ja vallalle pääsyä suosiviksi. Candidan liikakasvua kutsutaan hiivasyndroomasta. Suussa, iholla ja sukuelimissä liikaa kasvavaa hiivaa torjutaan lääkkeitä. Suolistohiivan liikakasvua moderni lääketiede ei edes pitä sairautena, eikä sitä diagnisoi sen monista kiusallista oireista.huolimatta.

 

Hiivasyndrooman oireet
Candia tuottaa ja erittää lukuisia elimistölle haitallisia yhdisteitä, jotka määrän kasvaessa voivat imeytyä lihaksiin, niveliin, hormostoon ja ihoon. Siksi hiivan liikakasvun aiheuttamat oireet ovat mitä moninaisempia. Ne voivat olla hermostollisia, kuten aiheetonta masennusta, pääsärkyä, väsymystä tai makean ja leivän himoa. Ne voi olla sukelimissä kuten valkovuotoa, emättimen kutinaa tai kirvelyä, vähentynyttä seksuaalista halua tai vaaleita näppylöitä penikessä. Iho- ja limakalvo-oireina voi esiintyä jalka- ja kynsisientä, taiveihottumaa, päänahan ja korvien kutinaa, suusammasta ja tukkoista nenää. Kaikkein yleisimpiä lienevät kuitenkin ruuansulatuskanavan oireet, kuten pahanhajuinen hengitys ja ientulehdus, nielun kuivuus, ruuansulatus- ja ilmavaivat, vatsan turvotus, kurina ja kouristelu, ummetus tai ripuli, ulosteen paha haju tai limaisuus. Oireiden lisääntyminen ja immuunisysteeminen heikkeminen edesauttavat hiivasienen kasvua pahentaen oireita. Hiivasyndrooma onkin aina aihetta epäillä edellä mainittujen vaivojen aiheuttajaksi, mikäli mitään muuta lääketieteellistä syytä oireiden aiheuttajaksi ei tutkimuksissa löydy.

Mikä hiivasydrooman aiheuttaa
Antibiootikuurit tai muut lääkeaineet kuten e-pillerit voivat aiheuttaa Candidan liikakasvua. Ne voivat hävittää suolistosta hiivan kasvua rajoittavat hyödylliset maitohappobakteerit. Jos ruokavalio sisältää samanaikaisesti runsaasti pitkälle jalostettuja elintarvikkeita ja nopeasti imetyviä hiilihydraatteja, jotka ruuansulatus pilkkoo sokeeriksi, on hiivojen elinolosuhteet ja kasvu taattu.

Testaa itse hiiva
Suolistohiivan liikakasvun osoittaminen ei onnistu aina laboratorioissakaan. Mahdollisesta liikakasvusta kertovan pikatestin voi tehdä aamulla itsekin sylkemällä haaleaa vettä sisältävään lasiin heti herättyä, ennen kuin laittaa mitään suuhun. Seuraamalla noin 15 min välein mitä lasissa tapahtuu saa viitteen elimistön hiivatilanteesta. Hiivaongelma on todennäköinen, mikäli veden pinnalla kelluvasta syljestä lähtee alaspäin nauhamaisia rihmoja kuin "jalkoja" tai sameita sylkipilkkuja leijuu vedessä tai samea sylki vajoaa kokonaan lasin pohjalle.

Hiivasyndrooman hoito ruokavaliolla
Hiivan häätöhoidossa on kolme kulmakiveä: ruokavalio, maitohappobakteerit ja hiivasyndroomaan tepsivät ravintolisät. Maitohappobakteerien avulla suolen sisältö muuttuu happamaksi ja hiivoille epäedulliseski kasvuympäristöksi. Ruokavalion tehtävänä on ehkäistä hiivan kasvua sekä puhdistaa suolistoa hiivoista. Siksi ruokavaliosta karsittava pois mahdollisimman tarkoin hiivaa, sokeria, siirappeja, perunaa, vehnäjauhoja, valkoista riisiä, ja E-koodilla merkittyjä lisäaineita sisältävät ruuat, ruoka-aineet ja juomat, alkoholi, sekä varsinkin makeat kuivatut hedelmät. Käyttöön otetaan kokojyvätuotteet, psylliumlese, tattari, hirssi, maissi ja tumma riisi ja pasta. Makeat hedelmät korvataan runsaalla määrällä kevyesti kyspsennettyjä kasviksia (ei pataattia), maitotaloustuotteista käytetään pitkään kypsennettyjä juustoja. Maitohappobakteerien päivittäistä saantia lisätään elintarvikkeina ja kapseleina. Maitohappobakteerit tuottavat suolistossa hiivoja tuhoavaa.

Candida Fortea ruokavalion tueksi
Candida Forte on hiivan torjuntaan kehitetty kotimainen valmiste. Se auttaa hiivasyndroomaan viiden vaikuttavan ainesosan voimin. Greipinsiemen uute on luonnon oma "antibiootti". Sen on todettu vähentävän mikrobien vastustuskykyä ja lisääntymistä. Testeissä sen on havaittu hävittävän tehokkaasti hiivoja ja tehostavan elimistön omaa vastustuskykyä. Tablettien sisältämät inuliini, maa-artisokka ja psylliumsiemen tukevat maitohappobakteerien kasvua ja puhdistavat suolistoa hiivoista. Voikukanjuuri puolestaan parantaa sapenvirtausta ja ruuansulatusta, suolen kuntoa ja toimintaa.
Lukuisat käyttäjäkokemukset osoittavat muutaman kuukauden Candida Forte-kuurin vähentävän vatsan turvotusta ja muita ruuansulatusvaivoja. Monet ovat saaneet helpotusta myös jatkuviin kurkkukipuihin, iho-ongelmiin sekä korvien ja päänahan kutinaan. Kuurin aikana Candida Fortea nautitaan yksi tabletti aamuin illoin aterian yhteydessä. Kuurin aikan tule juoda vettä vähintään litra päivässä. Candida Fortea myyvät Suomessa Life- liikkeet kautta maan.

Venajan Kauppatie
Julkaisija: Wosseno Oy Oraspolku 9 00680 Helsinki
Hallinto: Jarkko Pulkkanen puh. 045-1384709
Pietari: Larissa Nikitinskaya +7-950-0186059
Ilmoitusmyynti: puh. 0500-821212 Fax. 09-2722356
Bo-Erik Green GSM 045-673 9455, Timo Romppanen puh. 045-1384702
Riitta Puolakka GSM 045-1309837
Jukka Rossi puh. 040-527 6407, Anneli Päivävaara puh. 045-1384703
Sähköpostiosoitteet: nimi.sukunimi@kauppatie.com

Copyright © 1993 -2017 Wosseno Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.
Mitään tämän julkaisun osaa, kuvaa, käännöstyötä tms. ei saa jäljentää, kopioida, tallentaa hakupalvelimelle tai levittää ilman julkaisijan kirjallista lupaa.