Hotellit
- pääkaupunkiseutu
- muu Suomi

Ostoksille
Kaupungit ja kunnat

Matkailupalvelut:
Etelä-Suomi
Kymenlaakso
Etelä-Karjala
Savo

Elämysmatkailu
Kalastus

Loma-asunnot
Lomakeskukset

Myytävät kiinteistöt
Myytävät tontit
Myytävät
liikeyritykset

Vuokrattavat
liiketilat


Rakentaminen

Lakiasiat
Palveluja yrityksille

Töitä tarjolla
Yhteystiedot
Mediatiedot


 

Majoitu edullisesti ja vihreästi!

 

Joensuun ydinkeskustassa sijaitsee uudisrakennettu Hotel GreenStar®. GreenStar® säästää ympäristöä mm. kuluttamalla perinteisiä hotelleja vähemmän energiaa ja vettä.

Lyhyesti faktoja:

-2008 uudisrakennettu, siisti, viihtyisä hotelli Joensuun ydinkeskustassa mm. Carlson, Carelicum ja tori n 30 metrin päässä
-83 huonetta, 249 vuodepaikkaa. Paikoitus turvallisessa autohallissa, runsas aamiainen, Venäjänkielinen vastaanotto aulassa (asiakkaat kysyvät nimellä omia suosikkejaan ja varaavat usein joko puhelimella tai sähköpostilla huoneensa)
-viihtyisissä, raikkaissa huoneissa monipuolinen varustus mm. jääkaappi,32 tuumainen tv venäläisillä kanavilla, vedenkeitin, MAKSUTON WLAN YMS.
-Joensuun suosituin hotelli tilastojen mukaan. Paljon vakioasiakkaita mm. venäjältä, keski-euroopasta, aasiasta. Yhteistyö Joensuun Yliopiston, Suomalais-Venäläisen Itäsuomen koulun ja kaupungin kanssa vahvaa

-"venäläiset vieraamme arvostavat yli 1000 palautteensa mukaan keskeistä sijaintia, hinta/laatusuhdetta, siisteyttä ja sitä että hotelli on uusi. Myös ystävällinen, venäjänkielinen vastaanotto saa paljon mainintoja " - toteaa hotellinjohtaja Kristian Ikonen

-huoneen perushinta vain 59€ vrk. Samalla rahalla majoittuu 1-3 henkeä eli jos esim. 3 henkinen perhe majoittuu yhteeen huoneeseen, maksaa majoitus alle 20€ per hlö! Tämä on jopa alle puolet muiden hotellien hinnasta. Edullinen hinta johtuu tarkasta suunnittelusta ja siitä että asiakas maksaa vain tarvitsemistaan palveluista.

-"GreenStaria kehitetään palauttiden perusteella koko ajan ja venäläisten vieraidemme ehdotuksia on kuunneltu herkällä korvalla", Ikonen jatkaa

-Hotel GreenStar on ainoa pohjoismaisen ympäristömerkin omaava hotelli pohjois-karjalassa.
-GreenStar on osa ENO- ympäristöverkkokouluverkostoa sekä UNESCO MAB- verkostoa
-Hotelli tulee laajenemaan myös muihin kaupunkeihin suomessa rajan lähellä

 
 

2.1 Hotellin suunnittelufilosofia

Ympäristöystävällisyyden kannalta hotellin perusajatus on tehdä hyvin suunniteltua, tarkoituksenmukaista ja kestävää, sillä se on lopulta usein ympäristön kannalta paras vaihtoehto. Yksisilmäinen asian arviointi yhdeltä kantilta ei ole kestävää esim. vain valmistusprosessin osalta. Perusasia on tehokas arkkitehtisuunnittelu sekä käytön että tehokkuuden osalta. Myös käytön helppous on erittäin tärkeää.

Ympäristöystävällisyys on otettu hotellissa huomioon rakennusvaiheesta lähtien. Hotelli on suunniteltu helposti huollettavaksi. Energiansäästö ja ympäristöystävällisyys näkyvät hotellissa muun muassa seuraavissa asioissa:

  • Vettä säästävät hanat
  • Ekohissi
  • Matalaenergia jääkaapit ja ikkunat
  • GreenStarille suunnitellut, energiatehokkaat kylpyhuoneet
  • Kylpyhuoneiden kuivaustelineet, jotka kytkeytyvät päälle sisäänkirjautuessa
  • Led-lukuvalot
  • Kestävät kalustevalinnat, muun muassa läpipuu
  • Kierrätyspisteet myös asiakkaiden käytössä
 

2.2 UNESCO

Hotel GreenStar liittyi UNESCO:n Pohjois- Karjalan biosfäärialue kestävän kehityksen kumppanuusyhteistyöhön 17.6.2011. Ensimmäisenä alueella mukana Unesco Mab-verkostossa ja kehittämässä uudentyyppistä tapaa toimia biosfäärialueella (joita maailmassa + 500) yritysten, alueen kestävän kehityksen ja matkailun saralla.
Hotellin edustalta löytyy kumppanuudesta kertova kyltti. GreenStar on ollut alusta asti mukana kumppanuusverkoston kehittämisessä.
UNESCO- yhteistyö auttaa yritystä rakentamaan entistä ympäristöystävällisempää hotellia ja biosfäärialueen kautta on mahdollista saavuttaa uudenlaista maailmanlaajuista näkyvyyttä kestävän kehityksen toimijana. Yhteistyössä opittua voi parhaimmassa tapauksessa hyödyntää myös tulevissa hankkeissa. Kumppanuus on lisäksi tapa kehittää ympäristömyönteisyyttä laajemminkin alueen liiketoiminnassa.

2.3 ENO-verkkokoulu

Hotel GreenStar on ENO-verkkokoulun kannatusjäsen. ENO-verkkokoulu on Mika Vanhasen vuonna 2000 perustama kestävän kehityksen verkkokoulu. Verkkokoulussa opiskellaan ympäristöteemoja ja pohditaan ajankohtaisia ympäristöasioita. Toiminnassa on mukana lähes 8000 koulua 137 maassa. Vuodesta 2004 lähtien ENO-verkkokoulu on viettänyt puunistutuspäivää. Vuonna 2011 myös Hotel GreenStar oli mukana toteuttamassa tätä konkreettista ympäristötekoa.
ENO-verkkokoulu tekee yhteistyötä Itä-Suomen yliopiston ja YK:n ympäristöohjelma UNEP:n kanssa. UNESCO-kouluverkon koulut osallistuvat aktiivisesti ENO-verkkokoulun kampanjoihin. Hotel GreenStar on mukana järjestämässä toimintaa ja tapahtumia ENO- verkkokoulussa sekä tukee tätä rahallisesti.

2.4 Joutsenmerkki

Joutsenmerkki on Pohjoismaiden yhteinen ympäristömerkki. Se perustettiin vuonna 1989 pohjoismaisen ministerineuvoston päätöksellä. Joutsenmerkki erottelee ympäristön kannalta parhaat tuotteet ja palvelut. Joutsenmerkityt tuotteet täyttävät tiukat kriteerit, jotka ottavat huomioon tuotteen koko elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset.

Merkin visiona on kestävä kehitys. Tähän pyritään ohjaamalla merkin avulla kuluttajia ja muita ostajia valitsemaan ympäristön kannalta viisaasti. Merkin avulla myös kannustetaan valmistajia ja palveluntarjoajia tarjoamaan ympäristön kannalta parempia vaihtoehtoja.

Joutsenmerkki kertoo tuotteen olevan ympäristön kannalta parhaiden joukossa. Merkki tunnetaan hyvin ja sitä arvostetaan. Merkki on kustannustehokas keino viestiä luotettavasti tuotteen ympäristöystävällisyydestä.

Joutsenmerkin käyttöoikeutta voi hakea tuotteen tai palvelun valmistaja, maahantuoja tai myyjä. Hotel GreenStar haki Joutsenmerkkiä 2009-2010 ja sai sen yhdellä muutoksella, joka oli tiskiaineen vaihto. Muuten hotellille myönnettiin merkki suoraan. Vedenkulutus Joutsenhotelleissa pohjoismaissa n 200l/hlö/vrk GreenStarilla se oli vuonna 2010 alle 100l/hlö/vrk.
Julkaisija: Wosseno Oy Oraspolku 9 00680 Helsinki
Hallinto: Jarkko Pulkkanen puh. 045-1384709
Pietari: Larissa Nikitinskaya +7-950-0186059
Ilmoitusmyynti: puh. 0500-821212 Fax. 09-2722356
Bo-Erik Green GSM 045-673 9455, Timo Romppanen puh. 045-1384702
Riitta Puolakka GSM 045-1309837
Jukka Rossi puh. 040-527 6407, Anneli Päivävaara puh. 045-1384703
Sähköpostiosoitteet: nimi.sukunimi@kauppatie.com

Copyright © 1993 -2017 Wosseno Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.
Mitään tämän julkaisun osaa, kuvaa, käännöstyötä tms. ei saa jäljentää, kopioida, tallentaa hakupalvelimelle tai levittää ilman julkaisijan kirjallista lupaa.