Hotellit
- pääkaupunkiseutu
- muu Suomi

Ostoksille
Kaupungit ja kunnat

Matkailupalvelut:
Etelä-Suomi
Kymenlaakso
Etelä-Karjala
Savo

Elämysmatkailu
Kalastus

Loma-asunnot
Lomakeskukset

Myytävät kiinteistöt
Myytävät tontit
Myytävät
liikeyritykset

Vuokrattavat
liiketilat


Rakentaminen

Lakiasiat
Palveluja yrityksille

Töitä tarjolla
Yhteystiedot
Mediatiedot


 

Älä jää tielle

 

Yhä useampi autoilija haluaa varmuuden perillepääsystä myös mahdollisessa ongelmatilanteessa.

Kun ennen se ei ollut mies eikä mikään, joka ei osannut korjata autoa tai paikata rengasta tien päällä, niin nykyisin autoilijat luottavat ammattilaisen apuun. Erilaisten avustuspalveluiden suosio kasvaa jatkuvasti, mistä ovat merkkinä monien automerkkien uuden auton ostajalle tarjoamat tiepalvelut sekä muun muassa Autoliiton AL-turva -jäsenyyden kasvanut suosio. Autoliiton AL-turva -jäsenyyteen kuuluu veloitukseton tiepalvelu Suomessa ja yli 40 Euroopan maassa. Uusimpana maana tiepalvelua saa veloituksetta nyt myös Venäjällä. Tiepalvelu toteutetaan aina paikallisten yhteistyökumppanien kanssa.

Suomessa ajetaan vuodessa yli 53 miljardia kilometriä ja liikenne kasvaa koko ajan. Myös Suomen ja Venäjän välinen liikenne kasvaa voimakkaasti. Viime vuonna jo yli 200 000 suomalaista henkilöautoa ylitti rajan pelkästään Vaalimaan ja Nuijamaan raja-asemilta. Tullin mukaan moni vierailuista on hyvin lyhyitä, mutta ilman ylimääräistä turvaa autoilija voi jäädä apua tarvitessaan pulaan.

Tavallisimmat ongelmatilanteet syntyvät Autoliiton tiepalvelutilastojen mukaan rengasrikoista, akun tyhjentymisestä tai polttoaineen loppumisesta. Varsinkin pimeään aikaan, talviolosuhteissa tai myöhäisinä vuorokauden tunteina ongelmatilanteen korjaaminen tai avun saaminen voi olla hyvin vaikeaa. Pienten lasten kanssa matkustettaessa ongelma vain korostuu. Lisäksi pitää muistaa, että uusien autojen kohdalla tiellä korjaaminen ei välttämättä edes onnistu vaan auto pitää hinata korjaamolle. Kaikki nämä kustannukset Autoliiton AL-turva -palvelu kattaa.

AL-turva –jäsenyys eroaa muista matkanjatkamispalveluista muun muassa siinä, että se on henkilökohtainen – ei siis autoon sidottu. Eli jäsen ja hänen matkaseurueensa on oikeutettu palveluihin, vaikka hän olisi liikkeellä kaverin autolla tai istuisi takapenkillä. Auton pitää vain olla Suomen rekisterikilvissä.

"Jäsenellä on oma puhelinnumero, josta apu tilataan. Palvelukeskus järjestää tarvittavan avun paikalle kaikkina vuorokauden aikoina vuoden jokaisena päivänä, oli asiakas sitten Helsingissä, Rovaniemellä, Viipurissa tai Roomassa. AL-turva –jäsenelle palvelut eivät maksa mitään muuta kuin vuotuisen jäsenmaksun", Autoliiton AL-Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Ari Rajala sanoo.

Ammattilaisten apu on nykyisin tarpeen tien päällä, vaikka itse osaisikin autonsa korjata ja renkaan vaihtaa. Nykyisillä liikennemäärillä tienreunassa kyykkiminen esimerkiksi rengasta vaihtaessa on hengenvaarallista puuhaa. Esimerkiksi valtatiet 6 ja 7 ovat vilkkaasta raskaasta liikenteestä johtuen välillä todella ruuhkaisia rajaa lähestyttäessä.

Autoliitto kehottaa kaikkia autoilijoita huolehtimaan autonsa kunnosta; esimerkiksi renkaiden kunto ja rengaspaineet sekä auton nestepinnat tulisi tarkistaa säännöllisesti. Näin voi jo itse paljolti vaikuttaa siihen, ettei matka katkeaisi. Autossa tulisi aina olla riittävä määrä heijastinliivejä. Jos matka katkeaa, niin pientareelle ei pidä lähteä seikkailemaan ilman heijastimia varsinkaan pimeään aikaan. Jos käytössä on tiepalvelu, on sen numero syytä tallentaa matkapuhelimeen, jotta sitä ei tarvitse hädän hetkellä alkaa etsiä.

Autoliitto on tunnettu ja riippumaton turvallisen ja vastuullisen liikkumisen asiaa ajava organisaatio, jonka toiminta ulottuu 93 vuoden päähän. Autoliiton vapaaehtoinen tiepalvelu täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Lähes jokainen suomalainen tuntee muun muassa Operaatio Lumihiutaleen, joka on turvannut joulunajan liikennettä jo vuodesta 1969.

Venajan Kauppatie
Julkaisija: Wosseno Oy Oraspolku 9 00680 Helsinki
Hallinto: Jarkko Pulkkanen puh. 045-1384709
Pietari: Larissa Nikitinskaya +7-950-0186059
Ilmoitusmyynti: puh. 0500-821212 Fax. 09-2722356
Bo-Erik Green GSM 045-673 9455, Timo Romppanen puh. 045-1384702
Riitta Puolakka GSM 045-1309837
Jukka Rossi puh. 040-527 6407, Anneli Päivävaara puh. 045-1384703
Sähköpostiosoitteet: nimi.sukunimi@kauppatie.com

Copyright © 1993 -2017 Wosseno Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.
Mitään tämän julkaisun osaa, kuvaa, käännöstyötä tms. ei saa jäljentää, kopioida, tallentaa hakupalvelimelle tai levittää ilman julkaisijan kirjallista lupaa.