Hotellit
- pääkaupunkiseutu
- muu Suomi

Huoneistohotellit

Ravintolat
Ravintolalaitteet
Ostoksille
Kaupungit ja kunnat
Luostarit, kirkot

Messut
Taidenäyttelyt

Kokous- ja
kongressipalvelut

Juhlapalvelut

Matkailupalvelut:
Etelä-Suomi
Keski-Suomi
Kymenlaakso
Häme
Lappi
Pohjois-Karjala
Etelä-Karjala
Savo
Satakunta
Pohjanmaa
Majoitus Ruotsissa

Matkatoimistojen
palvelut


Viisumit
Bussilla Venäjälle

Elämysmatkailu
Kalastus

Loma-asunnot
Lomakeskukset
Kuntokeskukset
Vesipuistot ja
kylpylät


Myytävät kiinteistöt
Myytävät tontit
Myytävät
liikeyritykset

Vuokrattavat
liiketilat


Asuntoja
- Myydään
- Vuokrataan
- Asuntoja ulkomailla

Rakentaminen

Autot ja liikenne
Kuljetus-huolinta
Veneet, laivat

Vuokralle.Net

Myytävänä

Terveystuotteita
Suomalaisia
tuotteita

Työkoneita
Aseet ja
metsästystarvikkeet


Palveluja ja
apuvälineita
vammaisille


Lakiasiat
Palveluja yrityksille

Yksityisilmoitukset

Töitä tarjolla
Yhteystiedot
Mediatiedot


 

   

"Villa Valtanen edustaa suomalaista puuarkkitehtuuria parhaimmillaan"

   

Hirsisetin valmistama moderni piilopirtti voitti vuoden 2012 hirsirakennuskilpailun

   

8.11.2012

Oululaisen arkkitehti SAFA Lauri Louekarin suunnittelema ja kiiminkiläisen Hirsisetin valmistama Villa Valtanen valittiin vuoden hirsirakennukseksi. Kunniamaininnan saivat Honkarakenteen kaupunkikohde Myllypuron Tara ja Honkatalojen Custom Home.

   

   

Hirsitaloteollisuus ry:n vuosittaisella kilpailulla halutaan esitellä suomalaisen hirsiarkkitehtuurin innovatiivisia ratkaisuja ja tuoda esille hirren monipuolisuutta. Valinnassa arvostetaan hirsimateriaalin luontevaa käyttöä ja rakennuksen antamaa myönteistä kuvaa hirsirakentamisesta.

Kilpailun tämänkertainen raati, arkkitehtuurin professori Jouni Koiso-Kanttila Oulun yliopistosta ja valtakunnallisen puurakentamisohjelman kehittämispäällikkö Markku Karjalainen työ- ja elinkeinoministeriöstä, valitsivat kolme parasta rakennusta 21 ehdotuksen joukosta.

Kilpailun taso oli raadin mukaan korkea, eikä voittajan valinta ollut helppoa. ”Hirsisetin valmistama lomamaja edustaa suomalaista puuarkkitehtuuria parhaimmillaan. Käsittelemättömät hirret ja mustat lautaverhouspaneelit saavat aikaan vahvan, kontrastisen sommitelman, jota hirren detaljointi ja liitokset koristavat tyylikkäästi”, professori Koiso-Kanttila toteaa.

Villa Valtanen on Lapin vaaramaisemaan suunniteltu 55,5 neliön kokoinen piilopirtti, joka sijaitsee Rovaniemen pohjoispuolella, kallion laella, erämaan rauhassa. Rakennus on jaettu luontevasti erilliseen tupaan, saunaan ja puuvajarakennukseen, joiden väliin jää terassi. Itse päärakennus koostuu kahdesta lohenpyrstönurkkaisesta hirsirungosta ja niiden väliin sijoittuvasta korkeasta tilasta. Taitavasti tehdyn ikkuna-aukotuksen avulla rakennus liittyy ja avautuu ympäröivään Lapin luontoon.

   

   

”Hirsi taipuu osaksi modernia arkkitehtuuria, kun sitä käsitellään sen omista lähtökohdista. Hirsirakenteisen seinän yksinkertaisuus on hyvä vastapaino nykyajan monimutkaisille ja monikerroksisille seinärakenteille”, Tkt, arkkitehti SAFA Lauri Louekari sanoo. ”Massiivinen hirsiseinä on pinnan ominaisuuksiltaan erityinen, sillä se sallii myös matalan huonelämpötilan.”

» Katso pohjapiirros

Kunniamaininnat helsinkiläisille hirsitaloille

   

Helsingin Myllypuron uudelle pientaloalueelle, urbaaniin ympäristöön rakennetut Honkarakenteen massiivipuutalot ovat rakennusarkkitehti Hannu Lehdon käsialaa ja edustavat Suomessa uudenlaista townhouse-rakentamista. Elokuussa 2012 valmistunut Myllypuron Tara on toteutettu ns. ryhmärakentamiskohteena. Myllypuron puukaupunkikylään sijoittuva kokonaisuus koostuu rivi- ja erillistaloista, joissa asuntoja on 13.

   

”Rakennukset ovat uutta luova esimerkki hirren hyödyntämisestä tiiviissä kaupunkiympäristössä. Rinnemaastoon hyvin istuvat rivi- ja erillistalot jatkavat suomalaista puukaupunkiperinnettä kiehtovalla tavalla”, raadin jäsenet arvioivat.

Honkatalojen Custom Home on arkkitehti Seppo Mäntylän suunnittelema kolmikerroksinen moderni hirsitalo, joka sijaitsee Helsingin ydinkeskustan tuntumassa, Ramsinrannassa. Rakennus on suunniteltu sen isännän, FI-veneiden maailmanmestari Sami Seliön ja hänen perheen toiveiden mukaisesti. ”Linjakkaassa ja ilmavassa talossa on sommiteltu taitavasti hirsi- ja ikkunapintoja. Rakennus on uljaan tyylikäs esimerkki hirsisestä modernista asuinrakennuksesta”, raati kiittelee.

Massiivipuusta myös julkisia rakennuksia

TEM:in alaisuudessa valtakunnallista puurakentamisohjelmaa koordinoiva Markku Karjalainen pitää massiivipuuta ilmastosyistä erittäin kilpailukykyisenä. Suomalaista puurakentamista halutaan jatkossa kehittää kansainväliseksi brändiksi, jossa korkeatasoinen arkkitehtuuri ja design yhdistyvät ympäristötietoiseen ja energiatehokkaaseen rakentamiseen.

   

”Puurakentamiselle ja suomalaiselle teollisesti valmistetulle hirrelle on parhaillaan avautumassa uusia mahdollisuuksia myös suurimittakaavaisessa rakentamisessa. Tästä hyviä esimerkkejä ovat Kuopioon vasta valmistunut hirsinen päiväkoti ja Pudasjärvelle vireillä oleva massiivipuinen koulurakennus”, Karjalainen kertoo.

”Hirsi on ainoa rakennusmateriaali, joka on aidosti ekologinen ja uudistuva. Puun käyttöä lisäämällä voitaisiin rakentamisen hiilijalanjälkeä pienentää merkittävästi. Hirrestä valmistetulla asunnolla näyttäisi tuoreimman sisäilmatutkimuksen perusteella olevan myös asukkaiden terveydentilaa vahvistava vaikutus”, Hirsitaloteollisuus ry:n puheenjohtaja Jalo Poijula toteaa.

Lisätietoja:

Hirsitaloteollisuus (HTT) Ry, puheenjohtaja Jalo Poijula, puh. 040 5411 986, asiamies Matti Alasaarela, puh.040 5168 224, infohirsikoti.fi, verkkosivut www.hirsikoti.fi

Markku Karjalainen, TEM, p. 040 5832 127, Markku Mäläskä, HIRSISET, p .0400 386 048, Harri Vainionpää, HONKATALOT, p. 0400 739 183, Markku Koivuniemi, HONKARAKENNE OYj, p. 040 355 8073.

   

Julkaisija: Wosseno Oy Oraspolku 9 00680 Helsinki
Hallinto: Reino Pulkkanen puh. 09-2722780, 0500-821212
Pietari: Larissa Nikitinskaya +7-950-0186059
Ilmoitusmyynti: puh. 09-2722780, 0500-821212 Fax. 09-2722356
Tuija Toivonen GSM 050-3558981, Jarmo Jyrkinen puh. 041-7497112
Bo-Erik Green GSM 045-673 9455, Timo Romppanen puh. 045-1384702
Riitta Puolakka GSM 045-1309837
Jukka Rossi puh. 040-527 6407, Anneli Päivävaara puh. 045-1384703
Sähköpostiosoitteet: nimi.sukunimi@kauppatie.com

Copyright © 1993 -2016 Wosseno Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.
Mitään tämän julkaisun osaa, kuvaa, käännöstyötä tms. ei saa jäljentää, kopioida, tallentaa hakupalvelimelle tai levittää ilman julkaisijan kirjallista lupaa.