Hotellit
- pääkaupunkiseutu
- muu Suomi

Huoneistohotellit

Ravintolat
Ravintolalaitteet
Ostoksille
Kaupungit ja kunnat
Luostarit, kirkot

Messut
Taidenäyttelyt

Kokous- ja
kongressipalvelut

Juhlapalvelut

Matkailupalvelut:
Etelä-Suomi
Keski-Suomi
Kymenlaakso
Häme
Lappi
Pohjois-Karjala
Etelä-Karjala
Savo
Satakunta
Pohjanmaa
Majoitus Ruotsissa

Matkatoimistojen
palvelut


Viisumit
Bussilla Venäjälle

Elämysmatkailu
Kalastus

Loma-asunnot
Lomakeskukset
Kuntokeskukset
Vesipuistot ja
kylpylät


Myytävät kiinteistöt
Myytävät tontit
Myytävät
liikeyritykset

Vuokrattavat
liiketilat


Asuntoja
- Myydään
- Vuokrataan
- Asuntoja ulkomailla

Rakentaminen

Autot ja liikenne
Kuljetus-huolinta
Veneet, laivat

Vuokralle.Net

Myytävänä

Terveystuotteita
Suomalaisia
tuotteita

Työkoneita
Aseet ja
metsästystarvikkeet


Palveluja ja
apuvälineita
vammaisille


Lakiasiat
Palveluja yrityksille

Yksityisilmoitukset

Töitä tarjolla
Yhteystiedot
Mediatiedot


 

Venäjän kauppaa käydään Suomen maaperällä

 

Venäjän kauppa ei ala vasta siinä, kun suomalainen yrittäjä jo miettii kustannuksia osallistumisestaan Venäjällä järjestettäviin messuihin tai vuokraa liikehuoneistoa Venäjältä. Tosiasiassa Venäjän kauppa alkaa paljon lähempänä Suomen maaperällä.

Miljoona viisumia venäläisille Suomen matkailuun
Muuttuneiden Venäjän tullisäännösten johdosta ovat venäläisasiakkaitten ostokset lisääntyneet keskimäärin vuoden takaisesta 61%. Kehitys jatkuu tämän jälkeenkin hyvänä.

Yleisradion uutisissa 21.11.2010 kerrottiin isoin otsikoin Helsingin seudun kauppakamarin kyselyn tuloksista, josta ilmeni, että venäläiset piristävät Suomen joulukauppaa. Venäläiset käyttävät Suomessa enemmän rahaa kuin viime vuonna. Venäjän talous on huomattavasti kohentunut. Helsingin seudun kauppakamarista kerrottiin, että tämä kyselyksi nimetty tulos oli itse asiassa muutamien yrittäjien kokemasta tunnelmasta tehty sanallinen yhteenveto. Yrittäjillä on se kokemus, että venäläisten ostosmatkailijoiden määrä on lisääntynyt merkittävästi.
Venäläisten viisumihakemukset ovat lisääntyneet kolmanneksen: vuonna 2010 rikotaan jo miljoonan viisumin raja. Suomeen saapuu valtavasti asiakkaita. Nämä asiakkaat voidaan tavoittaa.

Suomalaisten sopisi olla aktiivisia
Country Brand Index –tutkimuksen mukaan Suomi on maailman kahdeksanneksi vahvin maabrändi. BBC:n tilaamaa tutkimusta varten haastateltiin 3400 ihmistä 13 eri maasta. Tutkimuksessa arvioitiin viittä osa-aluetta: turismi, kulttuuri, liiketoimintaedellytykset, elämän laatu ja järjestelmän arvot. Vaikka tutkimuksen tulosta ei pidä samaistaa todellisuuden erehtymättömäksi kuvaukseksi, niin tällaisen tutkimuksen tulos kertoo hyvästä maineesta, goodwillistä.
Suomi oli arvostetumpi maabrändinä kuin mikään muu Pohjoismaa, myös arvostetumpi kuin Englanti, Saksa ja Italia. Suomi sijoittui heti Ranskan jälkeen seuraavaksi. Tutkimuksessa todettiin yleisenä trendinä Skandinavian nousu: top-20 –joukossa Ruotsi, Suomi, Norja ja Tanska muodostivat selvän Skandinavia-brändin. Kanada, Australia ja Uusi-Seelanti saavuttivat tutkimuksen kärkisijat. Venäjän maabrändi oli vasta sijalla 81 – lukua laski erityisesti mielikuvat poliittisista kysymyksistä. Välittömästi Venäjän jäljessä oli Puola sijalla 82 ja Viro 90.
Good willin markkina-arvo voidaan hyödyntää liiketaloudellisesti, kun venäläisiä saapuu Suomeen miljoonan viisuminsa turvin.

Ennakkoluulot häiritsevät yhä kauppaa
Suomessa on maantieteellisen sijaintinsa vuoksi runsaasti kaupallista kanssakäymistä Venäjän kanssa. Kuten Suomen Yrittäjät ry:n toteavat nettisivuillaan: Venäjän markkinat ovat tärkeä ja haastava markkina-alue monelle suomalaiselle yritykselle. Venäjän vientiä harjoittaa noin 4000 suomalaista yritystä ja tuontia 1 300 yritystä.
Venäjä ei liity pelkästään Suomesta lähtevään vientikauppaan etenkään sen jälkeen kun venäläisiä saapuu ennätysmääräisesti Suomeen. Aamulehti kertoi 11.11.2010, että virkistynyt Venäjän kauppa tuntuu jo myös Pirkanmaalla. Lehtihaastattelussa Tampereen kauppakamarin toimitusjohtaja Tommi Rasila kertoi, että "Venäjän viennin elpyminen tuntuu maakunnassamme hyvin". Rasila viittasi metalliteollisuuteen, rakennus- ja kemianteollisuuteen ja palveluvientiin.

Yhä edelleen näkökulma jää joskus Suomessa tarpeettoman kapeaksi, vaikka maailmamme on muuttunut: venäläisille kirjoitetaan jo miljoona viisumia Suomessa käytäviä ostos- ja liikematkoja varten, Pietarista pääsee Allegro-junalla 3,5 tunnissa Helsinkiin ostoksille ja kulttuuritapahtumiin.
Suomen Kuvalehti arvioi 9.11.2010, että ennakkoluulot haittaavat yhä Venäjän-kauppaa. "Suomalaisten ja venäläisten yritysten yhteistyö on usein kovan työn takana. Suomalaisyrityksissä esiintyy rasismia ja Venäjän-kaupassa tunteet vaikuttavat vahvasti" (SK 9.11.2010). Suomen Kuvalehti viittasi Helsingin Sanomien (14.9.2010) teettämään tutkimukseen, jonka mukaan joka viides suomalainen pelkäsi Venäjää. Tämä näkyy myös yritysmaailmassa. Silti valtaosa suomalaisista suhtautui omasta mielestään mutkattomasti itänaapuriin. Venäjää ei pidetty turvallisuusuhkana. Luultavasti ennakkoluulot luovat joskus tarpeetonta passiivisuutta ja kaventavat näkökykyä.
Venäläinen matkustaja on tervetullut Suomeen, maailman kahdeksanneksi kiinnostavimpaan valtioon!

Venajan Kauppatie
J. M.
Julkaisija: Wosseno Oy Oraspolku 9 00680 Helsinki
Hallinto: Reino Pulkkanen puh. 09-2722780, 0500-821212
Pietari: Larissa Nikitinskaya +7-950-0186059
Ilmoitusmyynti: puh. 09-2722780, 0500-821212 Fax. 09-2722356
Tuija Toivonen GSM 050-3558981, Jarmo Jyrkinen puh. 041-7497112
Bo-Erik Green GSM 045-673 9455, Timo Romppanen puh. 045-1384702
Riitta Puolakka GSM 045-1309837
Jukka Rossi puh. 040-527 6407, Anneli Päivävaara puh. 045-1384703
Sähköpostiosoitteet: nimi.sukunimi@kauppatie.com

Copyright © 1993 -2016 Wosseno Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.
Mitään tämän julkaisun osaa, kuvaa, käännöstyötä tms. ei saa jäljentää, kopioida, tallentaa hakupalvelimelle tai levittää ilman julkaisijan kirjallista lupaa.