Hotellit
- pääkaupunkiseutu
- muu Suomi

Ostoksille
Kaupungit ja kunnat

Matkailupalvelut:
Etelä-Suomi
Kymenlaakso
Etelä-Karjala
Savo

Elämysmatkailu
Kalastus

Loma-asunnot
Lomakeskukset

Myytävät kiinteistöt
Myytävät tontit
Myytävät
liikeyritykset

Vuokrattavat
liiketilat


Rakentaminen

Lakiasiat
Palveluja yrityksille

Töitä tarjolla
Yhteystiedot
Mediatiedot


 

Armas Hirvosen konepajassa

 

Armas Hirvosen konepajassa Kiteellä leikataan, työstetään ja hitsataan jopa 120 mm paksua rautaa päivittäin. Koneyrittäjille tehtyjen lisälaitteiden pitää kestää urakkatyö ja jopa satojen hevosvoimien vääntö. Tuotesarjan nimeksi on annettu VÄKEVÄ, mikä kuvaa niiden luonnetta ja käyttöä.

Tuotteiden koko ja koneeseen kiinnityskohdat mitoitetaan asiakkaan tarpeiden mukaan. Konepajan päätuotteet on tarkoitettu metsänhoito-, tienhoito- ja maansiirtotöihin. Täyden palvelun konepaja tekee tarvittaessa myös erilaisia metallialan korjaustöitä. Teräslevyjä myydään raakaterästä tarvitseville.

 

Kantopilkkuri suosikkituote

Väkevä-kantopilkkuri on yksi käytetyimmistä kannonnostolaitteista Suomessa. Metsäteho Oy ja TTS tutkimus testasivat Väkevä-kantopilkkuria kantojen nostossa. Pikatestissä nostettiin runsaat 200 kuusikantoa yhtenä työpäivänä. Pikatestin perusteella todettiin, että Väkevä-kantopilkkuri on varmatoiminen ja tehokas kantojen nostolaite, jolla pystytään tuottamaan hyvälaatuista kantoraaka-ainetta energiantuotantoon.

-Yksinkertainen ja vahva rakenne, siinä kaikki, sanoo Armas Hirvonen, kun tuotteiden suosion syytä kysytään.

 

Kantopilkkureita on myyty yli 100 kappaletta. Päämarkkina-alue on Suomi ja Skandinavia. Kestävä kantojen nostolaite on herättänyt kiinnostusta aina Saudi-Arabiaa myöten. Tuotetta on myyty EU-maihin, ja Venäjälle niitä on myös ostettu.

Uusin asiakas on Ilim Timber, Venäjän suurimpia sahaajia ja maailman mittakaavassa kymmenen suurimman sahatavaran tuottajan joukossa.

Tietoa A. Hirvonen Oy:n valmistamista koneiden lisälaitteista ja muista tuotteista saa yrityksen kotisivuilta, suomen kielen lisäksi ruotsin, englannin ja venäjän kielillä.

Tuotantotilaa ja työntekijöitä lisää

A. Hirvonen Oy valmistaa entistä enemmän raskaan sarjan konepajatuotteita, kun tuotantotilojen laajennus otetaan käyttöön kuluvan vuoden lopussa.

Lisärakennuksen teräsrunko on pystyssä, ja seinäelementtejä aletaan asentaa toukokuussa. Nykyiset vajaat 600 lattianeliötä yli kolminkertaistuvat yhteismäärältään, laajennuksen lattiapinta-ala on 1.300 neliömetriä.

Työntekijöiden lukumäärä yli kaksinkertaistuu uusien tilojen valmistuttua, uusia metallialan ammattilaisia pitäisi löytyä 5-7.

Kansainvälinen konepaja

Paikallisten työntekijöiden lisäksi Hirvosella on ollut palkkalistalla muista maista lähteneitä metallimiehiä.

-Meillä on ollut muutama kiinalainen, ja enimmillään kuusi venäläistä rautakouraa yhtä aikaa töissä, muistelee Armas Hirvonen konepajan toimintavuosia.

Tällä hetkellä työntekijöihin lukeutuu Andrei Gopkalo, joka on lähtöisin kaukaa Krasnodarista. Metallialan perusopinnot hän suoritti Tallinnassa. Hirvosen pajalla Andrei Gopkalo on ollut töissä jo useita vuosia.

-Tarkka ja täsmällinen ammattimies tuo Andrei, melkein voi kellonsa tarkistaa miehen mukaan, kehaisee Hirvonen Kaukasiasta Kiteelle matkannutta metallin työstäjää.

Puoli vuosisataa kone- ja laitekauppaa

Kiteeläisen metallipajan tarina alkoi jo vuonna 1964. Alkuvuosina Armas Hirvonen hankkia asiakkaita ja loi perustan asiakasuskollisuudelle. Silloin Suomen maanteitä tuli kuljettua helposti yli 70.000 kilometriä vuodessa, ja kauppa johti usein uuteen kauppaan.

–Kun yhdelle sai tavaraa myytyä, niin saattoi asiakas sanoa, että lähdetäänpä Armas käymään tuttavan työmaalla. Ja sielläkin sitten kauppaa hierottiin, ja usein ne kaupat tehtiinkin, muistelee Hirvonen matkailuvuosia.

Asiakasuskollisuutta ja kaupankäynnin jatkumista tukee se, että tuotekehitys tehdään tiiviissä yhteistyössä alan urakoitsijoiden kanssa.

Lähitulevaisuudessa A. Hirvosen konepajan toiminta organisoidaan uudelleen.

–Tuotantojohtajan tässä tarvitsee, sellaisen oikean käden, että voi itse keskittyä konttorihommiin ja markkinointipuoleen, hahmottelee Hirvonen yrityksen tulevaisuutta ja uutta työnjakoa.

Venajan Kauppatie
Julkaisija: Wosseno Oy Oraspolku 9 00680 Helsinki
Hallinto: Jarkko Pulkkanen puh. 045-1384709
Pietari: Larissa Nikitinskaya +7-950-0186059
Ilmoitusmyynti: puh. 0500-821212 Fax. 09-2722356
Bo-Erik Green GSM 045-673 9455, Timo Romppanen puh. 045-1384702
Riitta Puolakka GSM 045-1309837
Jukka Rossi puh. 040-527 6407, Anneli Päivävaara puh. 045-1384703
Sähköpostiosoitteet: nimi.sukunimi@kauppatie.com

Copyright © 1993 -2017 Wosseno Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.
Mitään tämän julkaisun osaa, kuvaa, käännöstyötä tms. ei saa jäljentää, kopioida, tallentaa hakupalvelimelle tai levittää ilman julkaisijan kirjallista lupaa.