Hotellit
- pääkaupunkiseutu
- muu Suomi

Ostoksille
Kaupungit ja kunnat

Matkailupalvelut:
Etelä-Suomi
Kymenlaakso
Etelä-Karjala
Savo

Elämysmatkailu
Kalastus

Loma-asunnot
Lomakeskukset

Myytävät kiinteistöt
Myytävät tontit
Myytävät
liikeyritykset

Vuokrattavat
liiketilat


Rakentaminen

Lakiasiat
Palveluja yrityksille

Töitä tarjolla
Yhteystiedot
Mediatiedot

 
Venäjä suunnittelee matkustajakortin käyttöönottoa.Venäjän viranomaiset suunnittelevat matkustajakortin käyttöönottoa myöhemmin tänä vuonna, kertoi Venäjän sisäministeri Boris Grizlob. Kortin täyttäisivat kaikki Venäjälle saapuvat ulkomaalaiset. Sen tarkoituksena on sisäministerin mukaan erottaa toisistaan laillisesti ja laittomasti maahan tulleet ulkomaalaiset.

Grizlobin mukaan ministeriö on jo vahvistanut korttiin tulevat tiedot ja ulkoasun. Kortissa määritellään mm. vierailun kesto ja tarkoitus. -Jokainen Venäjälle saapuva ulkomaalainen täyttää kortin, jonka rajaviranomaiset leimaavat, Grizlob sanoi. Grizlobin mukaan kortti on ainoa asiakirja, joka määrittelee ulkomaalaisen Venäjällä-oleskelun laillisuuden.

Rajavartiolaitos ei ole kuullut Venäjän suunnitelmista ottaa käyttöön maahantulokortti ulkomaalaisille matkustajille. Komentaja Olli Kunnala ei kuitenkaan ylläty uutistoimisto Tassin valittamasta tiedosta.

-Monissa maissa on vallalla sama käytäntö. Vielä vähän aikaa sitten myös Suomeen viisumilla tulevat matkustajat joutuivat täyttämään matkustajakortin, han sanoo. Kunnala uskoo, että kortin käyttöönotto hidastaisi rajalta läpi pääsyä entisestään.

-Venäjän rajalla maahantulo on jo muutenkin hidasta. Siihen on monia syitä. Venäjän rajaviranomaisten toimintatavoilla on suuri vaikutus, hän arvioi. Myöskään ulkoministeriössa ei olla tietoisia Venäjän kaavailuista.

-Kuulostaa aika oudolta. Venäläiset eivät ole ainakaan meille kertoneet tälläisista suunnitelmista, sanoo passi- ja viisumiyksikon päällikkö Juhani Niemela ulkoministeriöstä. Niemela arvioi, etta kortin tullessa voimaan se voitaisiin täyttää valmiiksi matkatoimistossa, jolloin rajatarkastukset nopeutuisivat.


Julkaisija: Wosseno Oy Oraspolku 9 00680 Helsinki
Hallinto: Jarkko Pulkkanen puh. 045-1384709
Pietari: Larissa Nikitinskaya +7-950-0186059
Ilmoitusmyynti: puh. 0500-821212 Fax. 09-2722356
Bo-Erik Green GSM 045-673 9455, Timo Romppanen puh. 045-1384702
Riitta Puolakka GSM 045-1309837
Jukka Rossi puh. 040-527 6407, Anneli Päivävaara puh. 045-1384703
Sähköpostiosoitteet: nimi.sukunimi@kauppatie.com

Copyright © 1993 -2017 Wosseno Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.
Mitään tämän julkaisun osaa, kuvaa, käännöstyötä tms. ei saa jäljentää, kopioida, tallentaa hakupalvelimelle tai levittää ilman julkaisijan kirjallista lupaa.