Hotellit
- pääkaupunkiseutu
- muu Suomi

Huoneistohotellit

Ostoksille
Kaupungit ja kunnat

Matkailupalvelut:
Etelä-Suomi
Kymenlaakso
Etelä-Karjala
Savo

Elämysmatkailu
Kalastus

Loma-asunnot
Lomakeskukset
Kuntokeskukset

Myytävät kiinteistöt
Myytävät tontit
Myytävät
liikeyritykset

Vuokrattavat
liiketilat


Rakentaminen

Veneet, laivat

Myytävänä

Työkoneita

Palveluja ja
apuvälineita
vammaisille


Lakiasiat
Palveluja yrityksille

Töitä tarjolla
Yhteystiedot
Mediatiedot
 

SUOMUSSALMI

   

Sijainti

Suomussalmi sijaitsee Oulun läänissä 5-tien varrella Kainuussa ja rajoittuu Taivalkosken, Puolangan ja Hyrynsalmen kuntiin, Kuusamon, Pudasjärven ja Kuhmon kaupunkiin sekä idässä Venäjään. Lähimmälle lentokentälle Kajaaniin on matkaa 110 km ja läänin keskukseen Ouluun 200 km. Lähin matkustajia ottava rautatieasema on Kontiomäessä 85 km päässä.

   

Koulutus

Perusopetus

 • Esiopetus
 • Perusopetus
 • Erityisopetus
 • aamu- ja iltapäivätoiminta

Suomussalmen kunta järjestää ja ylläpitää kaikkien oppivelvollisuusikäisten perusopetuksen ja kuusivuotiaiden esiopetuksen. 

Lukiokoulutus
Ammatillinen koulutus

Kainuun ammattiopisto Suomussalmi

 • MATKAILU-, RAVITSEMIS- JA TALOUSALA
 • SOSIAALI-, TERVEYS- JA LIIKUNTA-ALA
 • TEKNIIKAN JA LIIKENTEEN ALA

Kansalaisopisto

Kianta-Opisto

Kianta-Opisto on vapaan sivistystyön oppilaitos, joka tarjoaa monipuolista koulutusta yleissivistäviä ja ammattitaitoa kehittäviä kursseja sekä laadukkaita harrastusmahdollisuuksia kaiken ikäisille ihmisille. Toiminnan tavoitteena on edistää yksilön persoonallisuuden monipuolista kehittymistä ja aktiivista otetta elämään.

Kianta-Opiston toimisto sijaitsee Kunnantalossa
Käyntiosoite:        Kauppakatu 20, B-porras, 2. kerros
Postiosoite:          PL 40, 89601 Suomussalmi
Sähköpostiosoite:  kianta-opistosuomussalmi.fi

Yhteystiedot
Sivistysjohtaja, puh. (08) 6155 5700, 044-588 9330
Koulutussuunnittelija, puh. (08) 6155 5760, 044-775 3148
Toimisto, puh. (08) 6155 5761, (08) 6155 5762
Fax (08) 6155 5531

Lue lisää

Perhepalvelut

Suomussalmen kunnnan perhepalveluja tuottaa Suomussalmen kunta ja
Kainuun maakunta -kuntayhtymä.

Suomussalmen kunnan tuottamat perhepalvelut:

 1. Päivähoito
 2. Perusopetus
 3. Erityislasten palvelut

Elinkeinotoimen tehtävänä on toteuttaa osaltaan Suomussalmen elinkeinoastrategiaa. Tehtävänä on vaikuttaa yritysten ja työpaikkojen syntymiseen sekä säilymiseen. Suomussalmi tarjoaa yritykselle menestystä tukevan toimintaympäristön tarjoamalla neuvontapalveluja, toimitilajärjestelyjä, aktivoimalla kehittämishankkeita, osallistumalla tiedotus-, koulutus-, verkosto- ja markkinointihankkeisiin.

Yrityspalvelut

 • yrityksen perustamisneuvonta
 • rahoitusneuvonta
 • teollisuus- ja liiketontit
 • vapaat toimitilat
 • koulutuksen järjestäminen
 • Tavoite 1 -ohjelman mukaiset investointi- ja kehittämishankkeiden aktivointi ja valmistelu yritysten kanssa

Lue lisää

Vapaat tontit
Tietoa vapaista rakennuspaikoista löytyy osoitteesta: http://www.infokartta.fi/suomussalmi/
Tonttien vuokraus ja varaus: http://www.suomussalmenvuokratalot.fi/

   

Majoituspalvelut

Suomussalmen majoituspalvelut ovat monipuoliset; tarjolla on majoitusta korkeatasoisesta kylpylähotellista vaatimattomiin autiotupiin. Majoituspalveluita on eniten Hossan alueella ja keskustan läheisyydessä, mutta majoitusta löytyy myös eri puolilta kuntaa. Majoitusvaraukset tulee tehdä suoraan yrityksiin.

   

Ohjelmapalvelut

Suomussalmelta löytyy monenlaisia aktiviteettejä kaikkina vuodenaikoina. Kesäisiä harrastuksia ovat mm. patikointi, kalastus, melonta ja luontokuvaus suosittuine karhunkuvausretkineen. Syksyisin monet tulevat marjastamaan, sienestämään tai metsästämään kauniisiin ruskamaisemiimme. Talvisin matkailijoita kutsuvat pilkkiminen, moottorikelkkailu ja maastohiihto lukuisine hiihtotapahtumineen. Viihtyisä virkistyskylpylä Kiannon Kuohut houkuttaa ympäri vuoden kaikenikäisiä kävijöitä rentoutumaan allasosastolle, saunoihin ja fysikaaliselle hoito-osastolle. Rohkeimmat voivat pulahtaa Jalonuoman avantoon.   -Lukuisat tapahtumat värittävät elämänmenoa eri vuodenaikoina.

Aktiviteetit

Hossan retkeilyalueella on merkittyjä vaelluspolkuja noin 90 km, hoidettuja hiihtolatuja 60 km ja melontareittejä 100 km. Niiden varsilla on nuotiopaikkoja, laavuja ja autiotupia. Hyvin hoidettu retkeilyalue on turvallinen myös lapsiperheille. Osa kämpistä ja poluista soveltuu myös liikuntaesteisille.

Kalastus on suosittu harrastus ja siksi Suomussalmella on runsaasti pilkki-, uistelu-, perhokalastus- ja rantaongintapaikkoja. Pilkkiä ja onkia saa vapaasti, lukuun ottamatta koskia ja virkistyskalastusalueita. Myös viehe- ja verkkokalastus sekä seisovat pyydykset ovat luvanvaraisia. 
Suomussalmelta löytyy seuraavat virkistyskalastusalueet: Hossan Kalamiehen paratiisi, Yli-Vuokin virkistyskalastusalue ja Seitenahveninen.
Luonnon katselu ja kuvaus on suosittu kesäinen aktiviteetti. Martinselkosen alueella voi kuvata ja katsella karhuja toukokuusta elokuun alkuun Martinselkosen Eräkeskuksen ja Arolan Maatila- ja Erälomien opastetuilla safareilla ja Raatteessa Raatteen Petobongauksessa.

Virkistyskylpylä Kiannon Kuohut

Käyntikohteita ja museoita

Raatteen Portissa sijaitsevassa talvisotanäyttelyssä voit perehtyä talvisodan Suomussalmen ja Raatteen tien taisteluihin 1939-1940. Raatteen tiellä näet ennallistettuja korsuja, taisteluhautoja ja -varustuksia sekä lukuisia muistomerkkejä. Uusin muistomerkeistä on Talvisodan monumentti, joka koostuu noin kolmen hehtaarin laajuisesta kivikentästä ja keskusmuisto-merkistä "Avara Syli", jossa on 105 vaskista tuulikelloa, yksi jokaista talvisodan päivää kohden.
Raatteen museotien itäpäässä on Vartiomuseo, jossa voit tutustua rajan vartioinnin historiaan.  Alvar Aallon muotoilema Liekki-monumentti Karhulanvaaralla on kunnianosoitus talvisodan taistelijoille.

Suomussalmen Kotiseutumuseo sijaitsee Kirkkoniemessä, Suomussalmen kirkonkylässä. Tämä talotyyppinen museo kuvaa 1800-luvun loppupuolen suomussalmelaista pihapiiriä ja asumista. Museoalueella on 15  rakennusta, jotka on siirretty Kirkkoniemeen eri puolilta pitäjää, ja iso tervavene muistuttamassa yli sadan vuoden takaisesta tärkeästä elinkeinosta.

 

 

 

   

Suomussalmen vahva käsityöperinne ottaa huomioon myös nykyajan vaatimukset. Oilolan käsityömyyntinäyttely ja Jalonniemi-talon Käsikkäin-myymälä esittelevät monipuolisia kädentaitoja. Tuotteet soveltuvat sekä matkamuistoiksi että käyttöesineiksi.

Lähes tuhatpäinen Hiljainen kansa ilmestyy ohikulkijalle kuin taikaiskusta. Aamuisin jurona ja hyökkäävänä, keskipäivällä reippaana ja sävykkäänä, ilta-auringon säteissä riemukkaan värikkäinä. Tuulen hulmuttaessa heinähiuksiaan ja vaatteiden liikehtiessä rytmikkäästi, hahmot ovat kuin eläviä.
Kesäisin niityllä toimii Niittykahvila, jossa mahdollisuus nauttia esim. lettukahvit.
Hiljainen Kansa siajitsee n. 30 km Viitostietä (vt5) pohjoiseen Suomussalmen keskustasta.

SUOMUSSALMEN MATKAILUTOIMISTO
Jalonkaarre 5
89600 SUOMUSSALMI
Puhelin: int+358-8-615 555 45
tourist.officesuomussalmi.fi
www.suomussalmi.fi

 

   

   
 

   

Yritys Hiidenkivi

Eräliike Hiidenkivi on keväällä 2004 perustettu yritys, jonka osaavat ammattilaiset ovat nyt käytettävissäsi keskellä Helsinkiä. Yksien seinien sisällä pyrimme pitämään valikoimaa, josta löytyy laatutavaraa jokaiseen tarpeeseen.

   

Toivotamme tervetulleiksi jahtimiehet ja -naiset kauempaakin. Eikä tarvitse aina tulla tänne ruuhkan keskelle - postitsekin voi hankinnat tehdä!

Myymäläpalvelujen lisäksi järjestämme tuote-esittelyjä, koulutustapahtumia ja erämatkoja.

Edustamamme tuotemerkit:

 • Antonio Zoli
 • Benelli
 • Beretta
 • Gyttorp
 • Leupold
 • Peltor
 • Sako
 • Swarovski
 • Lundhags
 • Chevalier
 • Tuoteluettelo

   

     

  uudet aseet
  käytetyt aseet
  optiikka
  patruunat
  asekotelot
  teräaseet

  koiravarusteet
  metsästysvarusteet
  ampumavarusteet

   

  aseen huolto

  asusteet
  jalkineet

  kirjat/videot
  lahjatavarat
  riistaherkut
  muut

  Myymälässämme on toki tuotteita, joita ei löydy luettelosta.
  Luonnossa liikkumiseen ja viihtymiseen tarkoitetut varusteet löytyvät Metsästysvarusteista!

  Verkkokauppamme avattu 19.8.2008.
  Toimitus myös Venäjälle!

   

   

     

  Opastus & Neuvonta

  Neuvomme aseen käsittelyssä, oikean patruunan valinnassa tai opastamme asusteiden ja jalkineitten hankinnassa.

  ERÄMATKAT

  Hiidenkiven metsästysmatkat

  Erämatkoillamme jahdin kohteena ovat hanhet, sorsat, kauriit ja villisiat.

  Etelä-Afrikka: Mananga Safaris

  Mananga Safaris sijaitsee Etelä-Afrikassa lähellä Zimbabwen ja Botswanan rajaa, lähin isompi kaupunki St. Petersburg (Polokwane) 2 tunnin ajomatkan päässä. Lähimmät naapurit n. 10 km päässä.

  Mananga Safariksella on käytössään yli 30 000 hehtaarin metsästysalueet. Ratsastus- ja kalastusmahdollisuus. Mananga Safariksen alueella voi metsästää mm. useita antilooppilajeja, pahkasikoja sekä seeproja. Myös vaarallisten eläinten metsästys onnistuu Manangan kautta.

  Kaurisjahti Ahvenanmaalla

  Kauriskanta Ahvenanmaan Lemlandissa ja Lumparlandissa, alueilla jossa Hiidenkiven kaurisjahdit toteutetaan, on erityisen tiheä. Metsästysalueet ovat Ahvenanmaan olosuhteissa poikkeuksellisen laajat. Jahtien toteutuspaikkoja vaihdellen tasaamme alueellista metsästyspainetta, joten ylimetsästystä ei alueillamme tapahdu. Lähde kokemaan Ahvenanmaa; unohtumaton jahti kauniissa luonnossa!

   

   

     

  Vesilinnustus Ahvenanmaalla

  Ahvenanmaa ja erityisesti Lumparland tarjoaa ylivertaisen mahdollisuuden hienoon vesilinnustukseen. Syksyn myötä on vesilintukanta erityisen runsas Manner-Suomen sorsien viipyessä leudolla Ahvenanmaalla.
   

  Kalastus Ahvenanmaalla

  Yhteistyökumppanimme tarjoaa myös mahdollisuuden loistaviin kalastuskokemuksiin!
  Maankuulut lohivedet ovat täällä heti oman mökin edustalla. Täältä löytyvät suuret ahvenet ja jättihauet.

     

  Maksutavat

  Voit valita liikkeessämme mieleisesi maksutavan. Meillä käyvät käteisen ja pankkikortin lisäksi luottokortit:
  VISA, Visa Electron, Mastercard/Eurocard, Maestro, OK, American Express.

  Voit myös rahoittaa ostoksesi KÄTEISLUOTOLLA. Liikkeemme kautta voit myös hyödyntää ALV-palautuksen.

     

  Sijainti ja yhteydet

  Eräliike Hiidenkivi
  Ruokolahdenkatu 26, 00180 Helsinki
  (Länsisataman vieressä) 
  puh. 09-626 009
  Katso kartta

  Aukioloajat:
  Ma-Pe 10.00 - 18.00, La 10.00 - 14.00

  infohiidenkivi.fi
  www.hiidenkivi.fi

   

   

  PRIVIET HYVÄN KALAN YSTÄVÄ! Kun mielesi tekee 100%:en tuoretta kirjolohta niin tervetuloa Lohionginta Korpikeitaalle. Paikka on nähtävyys. Voit itse kalastaa nopeasti. Talvella sulat vedet -> lähdevesi. Valmistamme saaliisi nopeasti, Voi sanoa että meiltä saat maailman tuoreinta savulohta. Jos haluat vain ostaa mutta et kalastaa, haluat syödä 100%:en tuoreen savulohesi heti, viedä kotiisi tai ystävillesi tuliaisiksi tuoreena, suolattuna tai savustettuna niin se on mahdollista.Avoinna joka päivä talvella10-18.00 kesällä 10-19.00 tervetuloa tutustumaan.

  Kesällä toiminnassamme myös kalapaikan vieressä sijaitseva Kotieläinmetsä, kooltaan 4 ha. Kiva retkikohde vaikka sillä aikaa kun kalasi valmistuu, ruokailun jälkeen tai muuten vaan rentoutumismielessä. Korpikeitaan löydät helposti Lappeenrannan ja Imatran puolivälistä, Joutsenosta, hyvät opasteet 6-tiellä. Korpikeitaalta Lappeenrantaan autolla menee n.20min ja Imatralle n. 18min. Laskettelukeskus Myllymäkeen 2 min. Hotelli Joutsenrantaan n.16 min. Imatran Kylpylään n.18min. ja Hotelli Joutsenrannasta Kylpylään n. 8 min. Ehdotus: Majoitu www.Joutsenranta.fi.  Aamupalan jälkeen www.Myllymaki.com laskettelemaan muutamaksi tunniksi tai hiihtämään normaalisti. Sitten Korpikeitaalle kalastamaan ja syömään savulohta. Pieni levähdyshetki hotellilla ja kylpylään uimaan tai muuten vain katselemaan lähikaupunkeja!

  TERVETULOA KALASTAMAAN !
  Vesikkolantie 415 54100 Joutseno
  puh. 05- 413 3334

     Julkaisija: Wosseno Oy Oraspolku 9 00680 Helsinki
  Hallinto: Jarkko Pulkkanen puh. 045-1384709
  Pietari: Larissa Nikitinskaya +7-950-0186059
  Ilmoitusmyynti: puh. 0500-821212 Fax. 09-2722356
  Tuija Toivonen GSM 050-3558981, Jarmo Jyrkinen puh. 041-7497112
  Bo-Erik Green GSM 045-673 9455, Timo Romppanen puh. 045-1384702
  Riitta Puolakka GSM 045-1309837
  Jukka Rossi puh. 040-527 6407, Anneli Päivävaara puh. 045-1384703
  Sähköpostiosoitteet: nimi.sukunimi@kauppatie.com

  Copyright © 1993 -2017 Wosseno Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.
  Mitään tämän julkaisun osaa, kuvaa, käännöstyötä tms. ei saa jäljentää, kopioida, tallentaa hakupalvelimelle tai levittää ilman julkaisijan kirjallista lupaa.