Hotellit
- pääkaupunkiseutu
- muu Suomi

Huoneistohotellit

Ravintolat
Ravintolalaitteet
Ostoksille
Kaupungit ja kunnat
Luostarit, kirkot

Messut
Taidenäyttelyt

Kokous- ja
kongressipalvelut

Juhlapalvelut

Matkailupalvelut:
Etelä-Suomi
Keski-Suomi
Kymenlaakso
Häme
Lappi
Pohjois-Karjala
Etelä-Karjala
Savo
Satakunta
Pohjanmaa
Majoitus Ruotsissa

Matkatoimistojen
palvelut


Viisumit
Bussilla Venäjälle

Elämysmatkailu
Kalastus

Loma-asunnot
Lomakeskukset
Kuntokeskukset
Vesipuistot ja
kylpylät


Myytävät kiinteistöt
Myytävät tontit
Myytävät
liikeyritykset

Vuokrattavat
liiketilat


Asuntoja
- Myydään
- Vuokrataan
- Asuntoja ulkomailla

Rakentaminen

Autot ja liikenne
Kuljetus-huolinta
Veneet, laivat

Vuokralle.Net

Myytävänä

Terveystuotteita
Suomalaisia
tuotteita

Työkoneita
Aseet ja
metsästystarvikkeet


Palveluja ja
apuvälineita
vammaisille


Lakiasiat
Palveluja yrityksille

Yksityisilmoitukset

Töitä tarjolla
Yhteystiedot
Mediatiedot
 

   

Chasswheel Oy valmistaa ja myy mm. Four X sähköpyörätuoleja.

   

FOUR X -sähköpyörätuolilla on ollut CE-merkintä 1998 lähtien ja sitä on myyty jo 10 maahan. Yrityksemme missiona on asiakkaiden elämän laadun parantaminen.


 • Patentoitu alustaratkaisu
 • Nelipyöräveto ja-ohjaus
 • Helppo ohjattavuus
 • Painopisteen säätö
 • Monipuoliset toiminnot 
 • Helpot yksilölliset säädöt
 • Vähäinen huollontarve
 • Helppo kuljetettava
 • Suomalainen
 •    

   

  Four X on monelle vammaiselle se paras ystävä, onkohan tämä toinen se toiseksi paras.

       

   

  FOUR X-pystyynnostolaite on saanut REHACARE 2005 -messuilla innovaatiopalkinnon. Palkinto on tunnustus erinomaisesta tuotekehityksestä apuvälinemarkkinoilla.

       

   

  Parasta ystävää voi pyytää tekemään enemmän kuin ohjekirjassa oletetaan.

       

   

  Four X:llä on erinomaiset maasto-ominaisuudet, mutta se soveltuu myös sisäkäyttöön.

       

  Chasswheel Oy myy myös ErgoModeasusteita.

  ErgoMode - mallistoon suomalaista suunnittelua (mukana mm. Kuopion Yliopisto) ja valmistettu kokonaisuudessaan Suomessa. Mallisto tarjoaa mitoitukseltaan, kaavoitukseltaan ja materiaaleiltaan mietittyjä vaateratkaisuja pyörätuolin käyttäjille. Vaatteiden istuvuus ja toimivuus ovat oikean mitoituksen ja kaavoituksen kehittämisen tuloksia. Tarkkaan harkituilla yksityiskohdilla ja korkealuokkaisilla materiaaleilla vaatteisiin on saatu toimivuutta vaatteen ulkonäköä ja tyylikkyyttä unohtamatta. Materiaaleja valittaessa on huomioitu tuotteille asetetut korkeat laatuvaatimukset. Materiaalien miellyttävän ulkonäön ja tunnun sekä helppohoitoisuuden ja kestävyyden ansiosta ErgoMode-vaatteet ovat mukavia ja huolettomia käyttää.

     

  Chasswheel Oy

   
     

  Puhelinnumerot

  Vaihde 0207 559 220
  Faksi 0207 559 221
  Myynti 0207 559 222
  Huolto/tuotanto 0207 559 223

  Osoite

  Myllyharjuntie 6
  71800 SIILINJÄRVI
  www.chasswheel.com
  saleschasswheel.com

     

  Yrityksemme sijaitsee Siilinjärven Yrityskeskus Innocumin alueella rakennuksessa T3. Kartta

   

  Havaintoja Apuvälinemessuilta

  Marraskuussa pidettiin Helsingissä järjestyksessään toiset ParExpo-messut, eli valtakunnallinen katselmus vammaisten apuvälineuutuuksiin. Uutuuksia todellakin oli esillä, olivathan monet maahantuojat suoraan tulossa Saksasta, eräästä maailman johtavasta vastaavista näyttelystä. Oma huomioni kiinnittyi autojen lisälaitteitten ohella myös kaidetta kiipeäviin porrashisseihin ja varsinaisiin porraskiipijöihin jotka teknisesti ovat kehittyneet viimevuosina melkoisesti. Vai mitä voi sanoa vekottimesta jolla toinen liikuntavammainenkin voi avustaa pyörätuolissa olevan toverinsa turvallisesti vaikkapa 200 metriä portaita ylös ja tuoda vaikka takaisinkin. Sähköpyörätuolit ovat ottaneet melkoisen askeleen kehityskaaressaan, nyt niillä pystyy liikkumaan maastossa vaikeissakin olosuhteissa. Mopoauto jolla pyörätuolivammainen pystyy ajamaan suoraan pyörätuolista oli eräs yleisöä kiinnostavimmista laitteista. Sen kuljettamiseenhan ei tarvita edes ajokorttia.

  Lukemiseen ja television katsomiseen oli messuilla monenmoista apuvälinettä valaisimista automaattisiin sivunkääntäjiin ja erilaisten lukuasentojen mahdollistajiin. Monet apuvälineet mahdollistavat vammaiselle täysipainoisen vapaa-ajan viettomahdollisuuden, toiset taas mahdollistavat hänen osallistumisensa täysipainoisesti työelämään. Unohtamatta tietenkään hoitohenkilökunnan tarpeen vähenemistä ja heidän työnsä helpottumista. Turva- ja hälytyslaitteita tosin oli nähtävillä vähemmän kuin Tampereen vastaavilla messuilla.

     

  Meidän pääasiallinen tarkoituksemme oli tutustua apuvälinevuokrausta harjoittavien Solia-projektin ja Malike-keskuksen toimintaan. Olihan tämän kirjoittajalla hieman "oma lehmäkin ojassa" sillä olin syksyn aikana ostanut liikuntavälineeksi uuden, itselleni sopivankokoisen, melko kalliin polkupyörän jolla ajamisen lääkäri sittemmin kielsi polveni kulumavikojen vuoksi. Jos olisin kyseisen välineen saanut koekäyttöön, vaikkapa vuokralle, olisin itsekin tajunnut sen sopimattomuuden varsinkin kun pyöräily ei muutenkaan oikein sovi keuhkovikaiselle. Tuo keuhkovamma onkin pakottanut minut etsimään uusia harrastuksia, sellaisia joissa fyysinen rasitus on mahdollisimman pieni. Niinpä joku viisas suosittelikin minulle harrastukseksi ammuntaa. Ostin tietenkin kalliin kiväärin. Sillä on ammuttu alle 10 laukausta. En näet yllä kunnolla liipasimelle. Tuonkin olisin varmasti huomannut jos minulla olisi ollut tieto Solian tai Maliken mahdollistamaan  koekäyttöön.

  Solia-Projekti tarjoaa liikunta- ja urheiluvälineitä vuokralle vammaisille sovellettuun liikuntaan. Organisaatio toimii voittoa tavoittelemattomana Opetusministeriön ja Raha-automaattiyhdistyksen rahoittamana. Tarjolla on välineitä joka lähtöön niin kesä- kuin talviurheilussakin.

     

  Projektin vetäjä Osku Kuutamo kertoo yhteistyön vammaisjärjestöjen kanssa olevan saumatonta. Myös vammaisten venäläismatkailijoiden on mahdollista käyttää Solian palveluita mikäli vuokrauksen hoitaa matkanjärjestäjä, majoittaja tai suomalainen yhteistyökumppani. Välineitä saa vuokralle jopa kolmeksi viikoksi. Näin talvisin ovat suosituimpia tietenkin lasketteluun ja jäällä liikkumiseen tarkoitetut, kesäisin pyörät ja pelivälineet. Laskettelukeskuksien kanssa Solialla on yhteistoimintaa enemmänkin voisi Kuutamon mielestä olla koska valmiutta riittää. Solialla on toimipisteet Helsingissä, Maskussa ja Rovaniemellä. Tietoa löytyy Internetistä  www.solia.info.

     

  Malike-keskus toimii Kehitysvammaisten Tukiliiton hallinnoimana samoin periaattein myös Raha-automaattiyhdistyksen tuella. Yhteistyössä ovat mukana Suomen Invalidien Urheiluliitto (SIU) ja Kehitysvammaisten Liikunta ja Urheilu ry (SKLU). Malike järjestää myös seminaareja, kursseja ja tapahtumia joille venäläiset vammaisetkin ovat tervetulleita. Malikella on toimipisteet Helsingissä, Tampereella, Vaasassa ja Jyväskylässä ja yhteistyötä laskettelukeskusten kanssa koko maassa. Makiken kautta voi kokea jotain uutta, lähteä liikkeelle meloen, hiihtäen, lasketellen, pyöräillen tai vaikkapa vaellukselle. ParExpo-messuilla organisaation toimintaa ja välinevaihtoehtoja esittelivät Päivi Ojanen ja Susanna Tero joista viimeksi mainittu on lasketteluexpertti jolta saa tietoja myös hiihdonopetukseen liittyvissä asioissa. Tarkemmat tiedot www.malike.fi

  Maliken ja Solian messuosastoilla kuten muuallakin messualueella kuuli lennokkaimmat ideat olemalla ns. kärpäsenä katossa.

     

  Ideoita toiminnan kehittämisestä kansainvälisellä rintamalla olivat mm. vaihto-oppilas systeemin mukainen harjoittelumahdollisuuden järjestäminen perhemajoituksella, jolloin venäläisvammaiset voisivat tulla Suomeen edullisesti ja vastaavasti suomalaisurheilijat voisivat pidentää harjoittelukauttaan kesälajeissa Venäjällä josta löytyy kesäisiä olosuhteita paljon pidempään kuin kotimaasta. Varsinkin tänä keväänä tällainen vaihtotoiminta olisi ajankohtaista, järjestetäänhän vammaisten yleisurheilun EM-kisat Espoossa ensi elokuussa. Samalla varmasti poistuisi yleinen väärä käsitys Venäjän olemisesta vammaisurheilun kehitysmaa. Sitähän se ei missään nimessä ole, sen todistavat viimeisten Paralympialaisten yli 90 mitalisijaa. Moniko näistä mitaleista tuli suomalaisvälinein siitäkin esitettiin arvailuja.

  Monet vammaisten apuvälineet vaikuttavat ensisilmäyksellä kylähullujen kyhäelmiltä, mutta ovat varmasti erinomaisia apuvälineitä käyttäjilleen. Kokeilin Solian osastolla näkövammaisten ampumahiihtoon tarkoitettua laitetta tuloksena puhdas nolla ammunta. Ammunta ei siis taida olla minun lajini edes välineiden ollessa sopivan kokoiset. Tällä kuuloaistiin perustuvalla laitteella näin monen näkövammaisen pudottavan kaikki 5 täplää taulusta. Maliken kotisivuilta löysin messujen jälkeen monenkin ihmelaitteen suunnittelijan ja valmistajan ulvilalaisen Arto Salosen yhteystiedot, mieshän tunnetaan Suomessa mm. vetyauton suunnittelijana ja rakentajana.  Puhelimitse haastateltuna Salonen kertoi monen laitteen olevan lähes uniikkikappaleita mutta venäläisvammaisten kiinnostuminen laitteista saattaisi mahdollistaa sarjatuotannon jolloin niiden hankintahinta halpenisi huomattavasti. Maliken kautta näitäkin laitteita on vuokrattavissa. Puhelimitse haastattelin myös Lauri Louhivirtaa joka tuo maahan harvemmin nähtyjä laskettelu- ja liikuntavälineitä joista myös löytyy tietoja Maliken nettisivuilta josta löytyvät myös tämän lasketteluasiantuntijan yhteystiedot. Myös Louhivirta toivoi yhteistyötä venäläisten ja suomalaisten vammaisurheilijoiden kesken jolloin välineiden hankintahinnat varmasti laskisivat.

  ParExpossa oli osasto myös outokumpulaisella Itsenäisen Suoriutumisen Innovaatio Keskuksella (ISAK) joka on apuvälineiden lisäksi erikoistunut esteettömän matkailun kehittämiseen, varsinkin lapsivammaisille. Outokummun ympäristö tarjoaa monenlaisia harrastusmahdollisuuksia. Pirjo Oinonen kertoi ISAK:in valmiuksista myös venäläisten lapsivammaisten lomanviettoon alueella. Yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa ISAK pystyy järjestämään esteettömän ikimuistoisen ja kehittävän loman halukkaille. Lisätietoja internetistä www.isak.fi .

  Messut olivat menestys järjestäjien lisäksi myös monille näytteilleasettajille mutta varmasti kokemus myös kävijöille. Aihe on liian laaja yhden lehtijutun puitteissa käsiteltäväksi joten palaamme asiaan varsinkin yleisurheilun EM-kisojen puitteissa myöhemmin. Nuo kisathan järjestetään Espoossa melkein välittömästi terveiden MM-kisojen jälkeen eikä urheilu olisi urheilua ellei näillä suurtapahtumilla olisi paljonkin yhteistä. Myös laskettelusta ja sen oheistoiminnoista joita vasta suunnitellaan tulemme kertomaan myöhemmin. Eräs näistä ovat erilaiset safarit. Yllättävintä messuilla näet oli tapaamani Safarijärjestäjän paljastus, että Siperian Huskyilla järjestetyillä safareilla venäläisturistit ovat jopa enemmistönä. Elämysmatkailu elää muutenkin kulta-aikaansa ja tarjoaa mahdollisuuksia niin vammaisille kuin vammattomille.

  Pentti Yrjönen

   

  Suomalaistuottesta apua venäläisinvalideille

  Eräs viimeaikoina voimakkaimmin kehittyneitä tuotannonaloja on vammaisten ja vanhusten apuvälineteollisuus. Voidaan sanoa, että ollaan siirrytty puujaloista tietokoneohjattuihin proteeseihin, rullatuoleista elektronisiin liikkumisvälineisiin joita terveetkin olisivat vielä vuosikymmen sitten kadehtineet. Osaltaan kehitykseen ovat vaikuttaneet myönteisesti julkisuudessa esiintyneet vammaiset jotka ovat esimerkillään todistaneet, ettei vakavakaan fyysinen vamma ole este osallistumiselle koko yhteiskunnan kehittämiseen. Suuntaus on sama myös Venäjällä jossa syystä tai toisesta vammautuneet eivät enää suostu viettämään loppuikäänsä laitoksissa tai muuten yhteiskunnan ulkopuolella.

  Moni apuväline on syntynyt innovaatiosta omiin tarpeisiin ja johtanut teolliseen tuotantoon. Moni laite ja kone on maahantuotu ensin itselle, omaan käyttöön, ja sittemmin johtanut kaupalliseen yritystoimintaan. Suomea on yleisesti pidetty edelläkävijämaana apuvälineiden saatavuudessa, siksi on luonnollista venäläisten ostajien ilmestyminen markkinoillemme, ovathan he täällä liike- tai turistimatkoillaan nähneet kyseisiä laitteita käytössä.

  Pitkän harppauksen kehityksessä ovat tehneet myös erilaiset hälytys- ja turvajärjestelmät jotka helpottavat laitoksissa hoitohenkilökunnan työtä ja mahdollistavat turvallisen kotiasumisen dementikoille ja huonompikuntoisillekin vanhuksille. Nosto- ja kääntely tehtävissä ollaan siirrytty ihmisvoimasta kone voimaan, usein noita koneita pystyy käyttämään jopa avuntarvitsija itse.

  Me tutustuimme tarjontaan Hyvä Ikä 2004 messuilla Tampereella. Messujen taustayhteisöinä toimivat Invalidiliitto ry ja Vanhustyön keskusliitto ry ja käytännön järjestelyistä vastasi KP-Media Oy  EXPOMARK. Pariin sataan nousevassa näytteilleasettajajoukossa oli niin valmistajien kuin maahantuojienkin edustajia. Myös monen messuilla mukana olleen vanhus- ja vammaisjärjestön taholta toivottiin lisääntyvää yhteistyötä venäläisväestön kanssa, vaikuttavathan suuremmat sarjat tuotanto- ja maahantuontihintoihin.

  Varsinaisten liikkumisen- ja esteettömän asumisen kotioloissa mahdollistavien apuvälineitten lisäksi messuilla esiteltiin myös omaishoitajien ja terveydenhoitohenkilökunnan työskentelyä helpottavia laitteita, turva- ja hälytysjärjestelmiä, vammaisten ja vanhusten askartelu ja harrastusmahdollisuuksia, jopa mahdollisuuksia siirtyä viettämään sitä Hyvää Ikää Espanjan aurinkoon. Projektipäällikkö Marjut Suoniemi kiinnitti huomiota Suomen kuntien valmiuksiin vastaanottaa muualta siirtyvää eläkeläisväestöä, järjestää näille tarpeelliset palvelut ja viihtyisä ympäristö. Asiaan tarkemmin tutustuttaessa tuli huomaamaan etteivät nämä kunnat yllättäen kuuluneetkaan sinne varakkaimpien joukkoon vaan halusivat näillä toimenpiteillä turvata vakinaisen asujaimistonsa palvelut keskituloisten eläkeläisten muutolla paikkakunnalle.

  Messuilla oli kävijöitä noin 10.000 henkeä ja yleisin keskustelunaihe suomalaisten vammaisurheilijoitten hyvä menestys samaan aikaan olleissa Paralympialaisissa.Joku tosin tokaisi, että hyvillä välineillä on hyvä pärjätä. Näitä hyviä välineitä esitellään Tampereella pysyväisnäyttelynomaisesti  Pirkanmaan Ammattikorkeakoulun ylläpitämässä Itse-tilassa. Osoite on Biokatu 4.Helsingissä vastaava esittelypiste esteettömästä asumisesta ja liikkumisen apuvälineistä on Käpylässä Toimiva Koti nimisessä kaupungin ylläpitämässä näyttely- ja kokeilu tilassa. Vastaavanlaista systeemiä suunnitellaan myös Kajaaniin (myös ammattikorkeakoulun yhteyteen), jolloin venäläistenkään asiakkaitten ei välttämättä tarvitse matka yksittäisen apuvälineen takia kauas matkareitiltään. Hyvä hakemisto erilaisista apuvälineistä löytyy internetistä osoitteesta www.stakes.fi/apudata.

  Tampereella messutaan vuoden kuluttua varsinaisten apuvälinemessujen muodossa, Hyvä Ikä on vuorossa taas seuraavana vuonna. Me palaamme asiaan jo Helsingissä ParExpo messujen yhteydessä jonne suuri osa näytteille asettajista kertoi suuntaavansa. Hyvä Ikä messujen yhteydessä olleet seniorien liikuntatori ja muut oheistapahtumat lauluineen ja tansseineen jopa puheetkin toimivat, varsinaisille apuvälinemessuille niiden kuuluminen on kyseenalaista.

  Pentti Yrjönen

     Julkaisija: Wosseno Oy Oraspolku 9 00680 Helsinki
  Hallinto: Reino Pulkkanen puh. 09-2722780, 0500-821212
  Pietari: Larissa Nikitinskaya +7-950-0186059
  Ilmoitusmyynti: puh. 09-2722780, 0500-821212 Fax. 09-2722356
  Tuija Toivonen GSM 050-3558981, Jarmo Jyrkinen puh. 041-7497112
  Bo-Erik Green GSM 045-673 9455, Timo Romppanen puh. 045-1384702
  Riitta Puolakka GSM 045-1309837
  Jukka Rossi puh. 040-527 6407, Anneli Päivävaara puh. 045-1384703
  Sähköpostiosoitteet: nimi.sukunimi@kauppatie.com

  Copyright © 1993 -2016 Wosseno Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.
  Mitään tämän julkaisun osaa, kuvaa, käännöstyötä tms. ei saa jäljentää, kopioida, tallentaa hakupalvelimelle tai levittää ilman julkaisijan kirjallista lupaa.